• Informatie met betrekking tot het Coronavirus

Over star-shl (voorheen Star-MDC)

Mensen die bij ons komen, hebben vragen over hun gezondheid. Ze zijn doorverwezen door de huisarts voor nader onderzoek of controle. Bijvoorbeeld om te kijken of de behandeling geholpen heeft. Ook verloskundigen verwijzen naar ons door. Zwangere vrouwen kunnen bij ons bloedonderzoek laten doen of bijvoorbeeld een echo laten maken.

Wat doet star-shl?

Wij doen onderzoek om te kijken hoe het met uw gezondheid is en wat de oorzaak van uw klachten is. We onderzoeken bijvoorbeeld bloed, urine en ontlasting in ons laboratorium. Ook maken we röntgenfoto’s, echo’s en onderzoeken we de werking van hart en longen.
Een aparte dienst is onze trombosedienst. We begeleiden zo’n 31.000 patiënten bij het gebruik van antistollingsmiddelen. Dit zijn medicijnen die helpen om het bloed dun te houden.

Altijd in de buurt

We zitten op meer dan 400 locaties in Zuidwest-Nederland. We zijn dus altijd in de buurt. En als het nodig is, komen we bij de mensen thuis.
Onze 1.300 medewerkers ondersteunen huisartsen, verloskundigen en zorginstellingen. Ze nemen bloed af en geven uitleg over het inleveren van potjes met urine of ontlasting voor onderzoek. Bij veel huisartspraktijken begeleiden ze patiënten met een chronische ziekte, zoals diabetes of een hoge bloeddruk.

Goed en snel

Star-shl heeft moderne laboratoria en onderzoekcentra. De uitslag van het onderzoek is vaak snel bekend. Zo dragen we bij aan betere zorg.